Aan de slag met medewerkers van de toekomst

Werkt jouw organisatie aan de transitie naar een circulaire koolstofeconomie? Maak daarbij dan gebruik van de frisse ideeën van studenten.
Thesis Lab

Werkt jouw organisatie aan de transitie naar een circulaire koolstofeconomie? Maak daarbij dan gebruik van de frisse en nieuwe ideeën van studenten met WO-niveau. Geef de medewerkers van de toekomst een kans om zich te ontwikkelen door je aan te melden als ‘case holder’. Lees verder wat dit precies inhoudt en hoe je je kunt aanmelden!

De provincie Zuid-Holland is een belangrijke motor voor de Nederlandse economie. Deze motor draait nu vooral op fossiele grondstoffen, zoals aardgas, steenkool en aardolie. Voor een duurzame toekomst moeten we overstappen naar een volledig circulair systeem. Maar hoe doen we dat? Onder begeleiding van de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en de Economic Board Zuid-Holland werken verschillende studenten via hun masterscriptie aan deze uitdaging in het Thesis Lab ‘Changing Mega Systems: towards a circular carbon industry cluster in South Holland’.

Case holder

Het Leiden Delft Erasmus ‘Centre for Sustainability Thesis Lab’ biedt bedrijven de mogelijkheid om zich aan te melden als case holder voor getalenteerde studenten. Studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft of Erasmus Universiteit Rotterdam werken in hun scriptie aan de beantwoording van vragen als: Hoe ziet het Zuid-Hollandse circulaire industriecluster – met als focus het Rotterdamse Havencomplex – er in 2050 uit? Wat is haar rol in het nieuwe circulaire systeem? Hoe verhouden de systeemverschuivingen zich tot bestuursstructuren? En welke wettelijke kaders zijn er nodig? Via hun scriptie kijken zij naar de transitie vanuit een economisch, technisch, juridisch, psychologisch of ontwerpperspectief.

Als case holder help je deze studenten met hun vragen en lever je data aan die zij nodig hebben voor hun masterscriptie. Wat je hiervoor terugkrijgt? Innovatieve ideeën en potentieel nieuwe, enthousiaste werknemers.

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie? Stuur een mailtje naar Melle Sijbrandij via melle.sijbrandij@innovationquarter.nl en blok alvast deze data in je agenda: dinsdag 16 april en 25 juni 2024. In april vindt namelijk de round table plaats waar studenten en caseholders gezamenlijk in gesprek gaan over de transitie naar een circulaire koolstofeconomie. In juni presenteren de studenten hun eindresultaten.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Leonie van der Steen

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Leonie van der Steen van Squarwise

9667

In het zonnetje: Björn en Laura van Dutch Cups 

alexander-grey-tn57JI3CewI-unsplash

Interview: de circulaire ambities, plannen en doelstellingen van Zuid-Hollandse gemeenten anno 2022

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies