ACCEZ publiceert bundel over weerstand bij duurzaamheidstransities

De bundel ‘Transitiezones: navigeren op weerstand’ van ACCEZ presenteert manieren voor het omgaan met weerstand bij duurzaamheidstransities.
twee hazen in een weiland met op de achtergrond de rotterdamse haven
Datum: 24 april 2023

De bundel ‘Transitiezones: navigeren op weerstand’ van ACCEZ presenteert manieren voor het omgaan met weerstand bij duurzaamheidstransities. Het is een bundel ter inspiratie voor iedereen die weet dat er veel schuilgaat achter geroemde successen en ‘best practices’.

ACCEZ versnelt de ontwikkeling van een circulaire economie in de provincie Zuid-Holland. Dat doen ze door het verbinden van denk-, beleids- en ondernemerskracht. Bijvoorbeeld met de bundel ‘Transitiezones’.

In de bundel worden manieren gepresenteerd voor het omgaan met weerstand bij duurzaamheidstransities. De auteurs laten dat zien vanuit hun dagelijkse praktijk, waarin ze werken aan transities naar een duurzamere wereld. Allemaal kijken ze anders aan tegen de waarde van weerstand, met als resultaat een breed repertoire van manieren om ermee om te gaan.

Wetenschapper, kunstenaar, beleidsmaker of natuurvrijwilliger. De auteurs schrijven in bijzondere combinaties. Het achterliggende idee is dat van co-creatie. Ze schrijven in verschillende vormen en vanuit verschillende vertrekpunten, ervaringen en behoeften. Iedere bijdrage gaat gepaard met een vraag, die uitnodigt tot (zelf)reflectie voor iedereen die bij het werken aan duurzaamheidstransities weerstand van waarde wil maken.

Je leest de bundel hier.

 

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

ZonNext

Het goede doen met gebruikte zonnepanelen

Jan Jaap

In gesprek met innovators uit de regio: Jan-Jaap van Os van Exasun

Rondetafelgesprek wethouders

Rondetafel gemeenten 2021: circulariteit & eilandmentaliteit

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.