Anderhalf miljoen euro voor versnellen van circulaire bedrijvigheid

Foto: tafel van natuurlijke reststromen, gemaakt door www.van-hier.com
tafel

1 mrt 2023 Den Haag

De provincie Zuid-Holland heeft 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor vijf circulaire netwerken. Met de subsidieregeling Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland (RNIZ) zet de provincie in op het versterken van regionale netwerken die zich richten op circulaire innovaties. Samenwerkende bedrijven, relevante kennisinstellingen en overheden werken binnen deze netwerken aan één gedeelde innovatieve agenda, om zo de transitie naar een circulaire samenleving te versnellen.

“Het is voor de versnelling van de circulaire transitie belangrijk dat bedrijven met dit thema aan de slag gaan. Naast het stimuleren van innovatieve voorlopers, is het ook nodig om bewustwording te creëren bij de bedrijven en ondernemers die na de voorlopers in beeld komen. De vijf circulaire netwerken dragen bij aan dit doel”, aldus Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie.

Vijf circulaire netwerken

De RNIZ-subsidieregeling is beschikbaar gesteld aan vijf bestaande netwerken die zich richten op het opschalen van circulaire bedrijvigheid. Van circulariteit op het Havenindustrieel Complex, tot de mobilisatie van bedrijven om met biobased bouwmaterialen te werken. De netwerken Deltalinqs, The Green Village, BlueCity, Circulair West en Cirkelstad ontvangen ieder een deel van de RNIZ-subsidie.

Mobilisatie van de circulaire transitie

De gegunde netwerken kunnen voor Zuid-Holland een waardevolle bijdrage leveren, door bewustwording en enthousiasme binnen bedrijven op te wekken. Maar ook door te fungeren als kenniscentrum, innovatieve circulaire initiatieven aan te jagen en verbindingen te leggen binnen ketensamenwerkingen.

RNIZ-subsidieregeling

De RNIZ-subsidieregeling past bij de provinciale strategie Circulair Zuid-Holland ‘Samen Versnellen’. Daarin staat de versnelling richting een circulaire economie in 2050 centraal aan de hand van vier transitiethema’s: Bouw, Groene Grondstoffen & Voedsel, Maakindustrie en Kunststoffen.

Lees hier meer informatie over de RNIZ-subsidieregeling en de netwerken.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

GreenDeal

Gemeente Nissewaard over circulaire bedrijventerreinen

Op foto: oud-ambassadeur Helga van Leur ondertekent namens de gemeente Nissewaard de Green Deal.
Leonie van der Steen

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Leonie van der Steen van Squarwise

Sara

Koplopers in transitie: veranderen in een land van overvloed

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.