Baanbrekende statiegeldbeker pilot in Rotterdam

Deze pilot is een initiatief van Evernew, dat bestaat uit NS, Mission Reuse, Stichting Verpact, PackBack, gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland.
Processed with VSCO with al1pro preset

Vanaf 18 maart 2024 heeft de provincie Zuid-Holland een primeur! Namelijk, de lancering van een baanbrekende pilot voor herbruikbare bekers, oftewel statiegeldbekers. Meer dan 30 restaurants – in en rondom Rotterdam Centraal Station – nemen deel aan het project dat drie maanden zal duren.

Wat dit project bijzonder maakt? De statiegeldbeker pilot in Rotterdam is het eerste experiment met een collectief retoursysteem voor diverse herbruikbare bekers. Dit betekent dat een herbruikbare beker van de ene deelnemende locatie kan worden ingeleverd bij een andere, en vice versa. Zo streven we naar meer gebruiksgemak, een verminderde ecologische voetafdruk en lagere kosten voor alle betrokkenen.

We zijn verheugd te kunnen samenwerken met meer dan 30 vooraanstaande partners in herbruikbare verpakkingen, foodservice, logistiek en reiniging. Waaronder: NS, AH to go, HEMA, Kiosk, Heilige Boontjes, WeCup, Lekkerland, Dutchcups, Cupstack, PackBack, en nog veel meer!

Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie: “De provincie Zuid-Holland zet met het ondersteunen van dit project de versnelling in naar een circulaire samenleving. Een samenleving met zo min mogelijk afval. Het is goed om te zien dat grote commerciele organisaties, zoals de NS, AH to go, HEMA en Kiosk meedoen aan deze missie.”

Deze pilot is een initiatief van Evernew, dat bestaat uit NS, Mission Reuse, Stichting Verpact (voormalig Stichting Afvalfonds Verpakkingen), PackBack, gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland. Samen met onze partners hebben we één doel: hergebruik van bekers en maaltijdbakken in de open omgeving makkelijker en efficiënter maken.

Laten we samen de toekomst vormgeven, stap voor stap, beker voor beker, naar een duurzamere wereld voor ons allemaal.

Ontdek hier waar jij jouw statiegeldbeker kunt scoren!

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Kerst

Interview: Kerstbomen krijgen een tweede leven in Leidschendam-Voorburg

OBBOTEC

Plastic 100% hoogwaardig recyclen

RichardL

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Richard Liebrechts van het Grondstoffen Collectief Nederland

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.