Bijeenkomst Vernieuwersnetwerk herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen 5 maart 2024

Op 5 maart 2024 vond de sessie van het Vernieuwersnetwerk herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen plaats. Bekijk hieronder het verslag, de tekening en de presentaties.
IMG_20240305_105313

Op dinsdagochtend 5 maart 2024 treft een groep enthousiaste mensen elkaar in popodium PAARD in Den Haag. Niet om een concert bij te wonen, maar voor het event ‘herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen Zuid-Holland’. Ruim 40 mensen van gemeenten, kennisinstellingen en leveranciers wisselen kennis en ervaring uit rond de invoering van herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen. Ondersteuner Sander Verschuren is blij met het groeiende netwerk en de pilots die uitgevoerd worden. Samen leren, samen barrières doorbreken en samen die nieuwe circulaire toekomst ontdekken, daar is dit netwerk voor.

Ervaringen delen
Sander Verschuren deelt de ervaringen met herbruikbare en recyclebare bekers bij vier verschillende steden tijdens carnaval. Tine Bakia van Packback geeft uitleg over de pilot van Evernew, waarbij universele inleverbakken worden geplaatst op en rondom het stationsgebied van Rotterdam voor verschillende type herbruikbare bekers. Wouter Steentjes van Paardekooper deelt zijn ervaringen met herbruikbare maaltijdverpakkingen tijdens de ‘Nacht van de Ontdekkingen’ in Leiden. Dutch Cups, CupXchange en WeCup delen hun ervaringen met herbruikbare bekers van de afgelopen maanden en kijken vooruit.

Ten slotte gingen twee groepen aan de slag met het schetsen van een toekomstbeeld voor sportverenigingen, en kleine & open evenementen (wat is dan ‘het normaal’?) en de twee andere groepen gingen uiteen om nieuwe pilots en samenwerkingen op te zetten.

Output
De output van de deelsessies wordt de komende periode verder uitgewerkt en verwerkt in mogelijke nieuwe pilots voor 2024.

Onder het kopje documenten vind je de presentaties, het verslag van de bijeenkomst én de tekening met beelden van de middag terug. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Sander via sander@greenleisure.nl.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Jan v Ginkel

Koplopers in transitie: het gaat om de beweging

Denns Froeling

In gesprek met innovators uit de regio 2021: Dennis Froeling van HVC

Wouter-van-Neerbos

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Wouter van Neerbos van OBBOTEC

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.