Bijeenkomsten vernieuwersnetwerk herbruikbare drank- en maaltijdverpakkingen 2023

Op 17 januari 2023 maakten we een frisse start met het vernieuwersnetwerk ‘herbruikbare drank- en maaltijdverpakkingen’. Lees verder.
Wegwerp beker

Op 17 januari 2023 vond de tweede sessie van het vernieuwersnetwerk ‘herbruikbare drank- en maaltijdverpakkingen’ plaats. Deze keer troffen gemeenten, aanbieders, beleidsmakers en kennispartijen elkaar in IGLUU en we mochten 10 nieuwe deelnemers aan het netwerk verwelkomen. Het doel: een nadere kennismaking met elkaar, uitwisselen van kennis rond wet- en regelgeving en uitwisselen van ervaringen. Dat laatste deden we aan de hand van de inkoopreis van herbruikbare verpakkingen. Het verslag geeft een impressie van deze energieke sessie.

Deep dive voor gemeenten

Gemeenten hebben een specifieke rol in het faciliteren en stimuleren van de introductie herbruikbare bekers- en maaltijdverpakkingen. Deze rol is in een gesloten omgeving (gemeentelijk kantoor of sportkantine) anders dan bij een meer open omgeving (festival of stadsbreed festival). De gemeente Leiden heeft hier veel ervaring mee (Leids Ontzet) en deelde deze ervaringen op 11 januari in een goed bezochte online sessie. Vind hier een samenvatting van deze sessie.

Wil je meer informatie over het Vernieuwersnetwerk Herbruikbare bekers en maaltijdverpakkingen? Klik dan hier.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Kerst

Interview: Kerstbomen krijgen een tweede leven in Leidschendam-Voorburg

Hollands wol

In gesprek met het Hollands Wol Collectief 2021

9667

In het zonnetje: Björn en Laura van Dutch Cups 

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies