Brochure: woningconcepten en hun prestaties

In deze brochure vind je een uitgebreid overzicht van een aantal woningconcepten. En alle prestaties die deze woningconcepten leveren.
Brochure

Steeds meer partijen kopen woningen in als een product. Daarbij is er esthetisch en qua materialisatie een grote verscheidenheid mogelijk. Het aantal conceptaanbieders van woningconcepten is met de groei van de afzet ook gegroeid. En dat maakt het leuker maar niet per se makkelijker om een keuze te maken. Deze brochure wil partijen ondersteunen door een overzicht te geven van een aantal innovatieve woningconcepten en hun kenmerken met nadruk op duurzaamheid. Wat voor materialen worden er gebruikt, wat kosten ze, hoe presteren ze op duurzaamheidskenmerken, voor welke toepassing zijn ze geschikt, hoe kan het er uit zien? Dit zijn voorbeelden van vragen waar deze brochure antwoord op geeft. Zodat het keuzeproces voor woningconcepten voor de opdrachtgevers gefundeerd en eenvoudig is.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Wat vind je in deze brochure?

In deze brochure vind je een uitgebreid overzicht van een aantal woningconcepten. En alle prestaties die deze woningconcepten leveren. Voor de mate van circulair bouwen gebruiken wij de indicatoren van Het Nieuwe Normaal. Voor een deel van de concepten hebben wij deze indicatoren objectief door laten rekenen door Cirkelstad en Alba Concepts. De uitkomsten vind je in het eerste deel van deze brochure. De lijst is aangevuld met woningconcepten van conceptaanbieders die reageerden op een oproep van Marjet Rutten. Op Conceptenboulevard.nl vind je een nog uitgebreider overzicht van woningconcepten die op de markt beschikbaar zijn.

Deze brochure is een uitgave van 

Cirkelstad, Netwerk Conceptueel Bouwen, Alba ConceptsMarjet RuttenPlatform PREFABCity Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.

Mede mogelijk gemaakt door

PIANOo, Provincie Zuid-Holland, Provincie Gelderland, TNO, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Het Versnellingshuis Nederland Circulair.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Eefke-Schramade

Transitiemanager Eefke Schramade: “Gaaf dat we een beweging met impact aan het creëren zijn”

002_MPF5909-©Maaike-Petri-Fotografie

Rondetafel regioversnellers 2021: ondernemers, ga aan de slag!

Sara

Koplopers in transitie: veranderen in een land van overvloed

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies