Coalitie Toekomstbestendig Bouwen

In de provincie Zuid-Holland gaan ruim 35 publieke en private partijen samen aan de slag met Toekomstbestendig Bouwen.
Coalitie toekostbtendig
Datum: Q4 2022 - heden

In de provincie Zuid-Holland gaan ruim 35 publieke en private partijen samen aan de slag met Toekomstbestendig Bouwen. Gedeputeerde Anne Koning: “Nu is het moment om deze coalitie te starten. De provincie wil snel en betaalbaar bouwen, en we doen het in één keer goed. Met de coalitie leveren we een bijdrage aan de grote maatschappelijk opgaven op het gebied van klimaat, energie en biodiversiteit.”

De bestuurders van de coalitiepartijen markeerden het begin van hun samenwerking tijdens de zesde Verstedelijkingsconferentie van de provincie Zuid-Holland. Anne Koning: “Een thuis is meer dan je huis. Het is ook een gezonde leefomgeving. Ook dit willen we met de coalitie mogelijk maken, voor de huidige en toekomstige generaties.”

Leren en doen

In de samenwerking gaan ‘leren en doen’ hand in hand. Op die manier maken we de bouw stap voor stap steeds meer toekomstbestendig. De coalitie richt zich op de combinatie van klimaatadaptieve, natuurinclusieve, circulaire, biobased, energiepositieve en emissieloze bouw in een gezonde leefomgeving en met een gezond binnenmilieu. Er zijn al veel samenwerkingsverbanden, in de provincie en daarbuiten. De coalitie sluit daar slim bij aan door krachten te bundelen.

Nieuwe standaard

De coalitie ziet het belang van betere landelijke wet- en regelgeving om van toekomstbestendig bouwen sneller de nieuwe standaard te maken. Samen met (coalities uit) andere provincies zullen we ons hier hard voor gaan maken.

Meer weten of meedoen?

Neem contact op via zuid-holland@squarewise.com.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

robin-quax

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Robin Quax van TKI Energy

rotterzwam_CEO_Mark Slegers_01

Met koffiedik kijken naar een circulaire toekomst

Nederland, Den Haag, 22 mei 2017
Skyline Rotterdam
foto: Gerhard van RoonNederland, Den Haag, 22 mei 2017
Skyline Rotterdam gezien naar het oosten vanaf Berkel.
foto: Gerhard van Roon

Bouwen in Rotterdam met een CO₂-budget

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.