Fair Solar Netwerkbijeenkomst op 10 juni 2022

Op vrijdag 10 juni organiseert het Fair Solar Netwerk een bijeenkomst voor alle aangesloten en geïnteresseerde partijen.
Fair Solar Netwerk

Op vrijdag 10 juni organiseert het Fair Solar Netwerk een bijeenkomst voor alle aangesloten en geïnteresseerde partijen. Daarvoor nodigen we je, met steun van de provincie Zuid-Holland, van harte uit.

Zonnepanelen, wie wil ze niet? Naar schatting zullen er in 2040 meer dan 500 miljoen(!) zonnepanelen op Nederlandse daken liggen. Die panelen bevatten waardevolle grondstoffen die, bij de huidige productiemethoden, nauwelijks terug te winnen zijn. De productie vindt bovendien vaak plaats onder mensonterende omstandigheden. In het Fair Solar Netwerk werken pionierende ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, kennisinstituten en maatschappelijk betrokken organisaties samen om circulaire productie, beter (her)gebruik en hoogwaardige recycling van circulaire en ‘eerlijke’ zonnepanelen te bevorderen. Het netwerk wil een krachtige beweging vormen om nu, morgen en overmorgen hierop al voortgang te boeken. De strategische agenda daarvoor wordt nu ontwikkeld.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 10:00 tot 13:30 uur gaan we dieper in op waar het Fair Solar Netwerk nu staat, welke vervolgstappen we willen maken en hoe je kan meedoen. Elkaar ontmoeten en in gesprek gaan staan deze ochtend centraal.

Doelgroep

Deze bijeenkomst staat open voor iedereen die zich bezighoudt met en stappen wil zetten op het vraagstuk van circulaire en eerlijke zonne-energie.

Locatie en aanmelden

De locatie is in Den Haag, meer info volgt na aanmelding. Meld je aan voor het evenement door een mailtje te sturen naar Maaike Sonderen: m.sonderen@pzh.nl

Voorlopig programma

Moderator: Ruud Schuurs

09:45 – 10:00 Inloop

10:00 – 10:15 Welkom en inleiding door provincie Zuid-Holland

10:15 – 10:30 Strategische ontwikkeling van het Fair Solar netwerk: resultaten tot dusver

10:30 – 10:45 Hoe kan een netwerk tot krachtige beweging uitgroeien?

10:45 – 11:05 Nationale Buyer Group duurzame zonnepanelen: update door Michiel Mensink

11:05 – 11:20 Pauze

11:20 – 12:00 Strategiemarkt

12:00 – 12:45 Lagerhuisdebat over de toekomst van het Fair Solar Netwerk

12:45 – 13:30 Netwerklunch

Let wel: er is beperkt plek, dus meld je aan voor vrijdag 3 juni door een mailtje te sturen naar Maaike Sonderen (m.sonderen@pzh.nl).

Delen:

Externe links

Gerelateerde activiteiten

alexander-grey-tn57JI3CewI-unsplash

Interview: de circulaire ambities, plannen en doelstellingen van Zuid-Hollandse gemeenten anno 2022

Plastic Fantastic

Plastic fantastic: in gesprek over wegwerpplastic

Kerst

Interview: Kerstbomen krijgen een tweede leven in Leidschendam-Voorburg

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies