Groene Cirkels

Groene Cirkels is een netwerk van innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties die gezamenlijk werken aan duurzaamheidsoplossingen, waarbij de natuur centraal staat.
groenecirkels-logo-structuur-640x640-rgb

Groene Cirkels is een netwerk van innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties die gezamenlijk werken aan duurzaamheidsoplossingen, waarbij de natuur centraal staat. Een goede balans tussen natuur en economie draagt bij aan circulaire economische ketens en dus een betere leefomgeving. Partners van Groene Cirkels, zoals; Heineken, Farm Frites, Wageningen University, Rabobank en Waterschap Rivierenland, experimenteren al succesvol met het opzetten van klimaatneutrale ketens.

Groene Cirkels is in 2013 ontstaan uit een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, Heineken en Wageningen University & Research om een klimaatneutrale keten rondom Heineken te realiseren en de brouwerij in Zoeterwoude te verduurzamen. In 2021 is deze succesvolle samenwerking voor drie jaar verlengd. Naast de Groene Cirkel Heineken timmert ook de Groene Cirkels Duurzame Fritesketen, Bijenlandschap en Kaas en Bodemdaling aan de weg. In oktober 2021 de Groene Cirkel Groene Gezonde Stad gestart

Meer weten over Groene Cirkels? Bekijk de website www.groenecirkels.nl.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Pepik Henneman

Koplopers in transitie: waardevolle perspectieven

Plastic Fantastic

Plastic fantastic: in gesprek over wegwerpplastic

Jan Jaap

In gesprek met innovators uit de regio: Jan-Jaap van Os van Exasun

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.