Het Nieuwe Normaal in Zuid-Holland

De komende maanden gaan diverse partijen werken aan een eenduidige en sectorbrede standaard voor circulair bouwen in Zuid-Holland.
volodymyr-kondriianenko-n2EXdta0MeM-unsplash

De komende maanden gaan de vertegenwoordigers van onder andere provincie, bouwbedrijven, architecten, ontwikkelaars en woningcorporaties aan de slag om te werken aan een eenduidige en sectorbrede standaard voor circulair bouwen in Zuid-Holland. Dit op basis van het programma Samen Versnellen: Het Nieuwe Normaal. Uiteindelijk moet dit leiden tot een handreiking om de opgedane kennis te kunnen delen.

Uiteindelijk moeten evaluaties van projecten laten zien wat er op circulair vlak mogelijk is en wat uiteindelijk als norm kan gaan gelden. Momenteel is de 0.3 versie klaar. Het is ook deze versie die Verhulst tijdens de kick-offbijeenkomst toelichtte. Op basis van Het Nieuwe Normaal kunnen projecten scoren op materiaalgebruik en thema’s als energie, water, sociale aspecten en management. Daarnaast krijgen  projecten een evaluatie  op subthema’s als omgang met afval, milieu-impact & materiaalgebruik, adaptief vermogen en gezonde materialen.

In februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie, krijgt het provinciebestuur de Handreiking Het Nieuwe Normaal Zuid-Holland overhandigd en wordt deze ook online via iCircl/Cirkelstad gedeeld.

Meer informatie en/of ook meedoen met Het Nieuwe Normaal?
Neem contact op met Thirza Monster via thirza@icircl.nl.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

VORM

Betaalbare, gezonde en duurzame woningen

9902

In het zonnetje: Marjanne Cuypers van BlueBlocks

Plastic Fantastic

Plastic fantastic: in gesprek over wegwerpplastic

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.