Innovatietour: Circulaire Bedrijven maart 2022

Op vrijdag 25 maart 2022 vindt een nieuwe editie van de circulaire innovatietour plaats. Lees hieronder verder.
Mic Innovatietour

Op vrijdag 25 maart vond een nieuwe editie van de circulaire innovatietour plaats. Tijdens deze tour bezochten gedeputeerden Meindert Stolk (Circulair) en Willy de Zoete (MKB) de inspirerende hotspots Koppert Cress B.V. en In2Waste.

Op zoek naar de schaalsprong

Om onze circulaire ambities te realiseren is het noodzakelijk dat ‘circulair’ het nieuwe normaal wordt. Diverse inspanningen, bijvoorbeeld rondom plastic retoursystemen en circulaire hightechbedrijven, vormen een mooi begin. Maar we zoeken naar de schaalsprong. En naar partijen die deze sprong met ons kunnen nemen. De provincie pakt haar rol door vernieuwersnetwerken te ondersteunen en doorbraakprojecten te faciliteren.

Tijdens de innovatietour gaan bestuurders uit Zuid-Holland in een inspirerende omgeving in gesprek met ondernemers. Om zo samen op zoek te gaan naar nieuwe circulaire kansen en om opschalingsmogelijkheden van bestaande initiatieven te onderzoeken. Met als doel de weg open te breken richting een volledig circulaire samenleving!

Kunststoffen en Maakindustrie

Elke innovatietour staat in het teken van één of meerdere transitiethema’s (Bouw, Kunststoffen, Groene Grondstoffen & Voedsel en Maakindustrie). Deze tour belicht de thema’s Kunststoffen en Maakindustrie en start op een locatie waar gastronomie en tuinbouw elkaar ontmoeten: Koppert Cress B.V. Na een rondleiding ging gedeputeerde Meindert Stolk, samen met andere bestuurders vanuit gemeente Westland en leden van Provinciale Staten en de Tweede Kamer, in gesprek met ondernemers over plastics in de tuinbouw. Waar liggen kansen voor retoursystemen en biobased plastics? Waar lopen ondernemers tegenaan bij het opschalen van hun innovaties? En welk beleid is nodig om circulaire ambities te versnellen?

Vervolgens werd Meindert Stolk vergezeld door gedeputeerde Willy de Zoete bij In2Waste – het kennis- en adviescentrum van A&M Recycling Groep. A&M Recycling Groep zamelt materialen en producten in en werkt toe naar grondstoffen voor nieuwe toepassingen. Hier vond het gesprek plaats met ondernemers uit de maakindustrie over onderwerpen als voorzieningszekerheid, nieuwe technologie en verdienmodellen, materiaalgebruik en samenwerking in de keten. De rol en inzet van de overheid wordt hierbij getoetst. Wat kan de provincie betekenen voor circulaire ambities van ondernemers?

Mee op de volgende innovatietour?

Ben jij als ondernemer bezig met een circulaire innovatie? En wil je in gesprek met de provincie over de mogelijkheden? Stuur ons een mail via circulair@pzh.nl, we komen graag in contact met je.

Bekijk hier een video impressie van de vorige circulaire innovatietour.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

ZonNext

Het goede doen met gebruikte zonnepanelen

Eefke-Schramade

Transitiemanager Eefke Schramade: “Gaaf dat we een beweging met impact aan het creëren zijn”

Utrecht, 25-07-2023, Marianne Volleberg (rechts)en Gina Neggers (links) van grondstoffenbos met hun product Heilige Grond compost bij Dille en Kamille Utrecht. Zij hebben een product ontwikkeld, compost dat gemakt wordt van kerstbomen.

In het zonnetje: Gina en Marianne van het Grondstoffenbos

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.