Innovatietour: Circulaire Bedrijven juni 2022

Op donderdag 23 juni 2022 vindt een nieuwe editie van de circulaire innovatietour plaats. Lees hieronder verder.
Innovatietour - Meindert Stolk

Op donderdag 23 juni vindt een nieuwe editie van de Circulaire Innovatietour plaats. Gedeputeerde Meindert Stolk van de provincie Zuid-Holland bezoekt dit keer het Living Lab in Bleiswijk, waar Dijkshoorn Recycling en SIGN experimenten met groene reststromen uitvoeren.

Tijdens de innovatietour gaan bestuurders uit Zuid-Holland in een inspirerende omgeving in gesprek met ondernemers, om zo samen op zoek te gaan naar nieuwe circulaire kansen en om opschalingsmogelijkheden van bestaande initiatieven te onderzoeken.

Levend lab voor groene reststromen

We zijn te gast in het Living Lab op het terrein van Dijkshoorn Recycling, een initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN). Met het programma Circulaire tuinbouw biedt SIGN ondernemers de mogelijkheid om groene reststromen voor het bewerken te onderzoeken. Dat gebeurt in het lab op een schaal van kilo’s; bij Dijkshoorn Recyling gaat het om tientallen tonnen. Daarnaast werken SIGN en Dijkshoorn Recycling samen met o.a. AVANS, TU Delft, de Universiteit Utrecht en Hogeschool InHolland aan nieuwe biobased toepassingen die dit jaar op de Floriade te zien zijn. Zoals vliegtuigstoelen in samenwerking met Airbus van gekweekt mycelium (een netwerk van schimmeldraden) en circulaire meststof of reinigingsmiddel uit geperst sap.

Doorvragen naar de volgende stap

Het Living Lab biedt naast alle technische faciliteiten ruimte voor ontmoetingen tussen telers, ontwerpers, afnemers én dus ook de Circulaire Innovatietour. De ruimte zal het decor bieden voor een tafelgesprek tussen bestuurders – waaronder gedeputeerde Stolk – en partijen die actief zijn in ketens rondom de verwaarding van (tuinbouw)reststromen. De volgende vraagstukken komen aan bod: tegen welke wet- en regelgeving lopen ondernemers aan bij het verwerken van reststromen? Welke rol kan de provincie pakken om bijvoorbeeld ketensamenwerking aan te jagen en belemmeringen weg te nemen? En hoe kunnen innovaties worden opgeschaald?

Mee op de volgende innovatietour?

Ben jij als ondernemer bezig met een circulaire innovatie? En wil je in gesprek met de provincie over de mogelijkheden? Stuur ons een mail via circulair@pzh.nl, we komen graag in contact met je.

Bekijk hier een video impressie van een eerdere editie van de Innovatietour.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

9667

In het zonnetje: Björn en Laura van Dutch Cups 

Dura Vermeer

Dura Blocks winnaar Challenge Toekomstbestendige Woningbouw 2022

Sara

Koplopers in transitie: veranderen in een land van overvloed

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.