Living Ecosystem; Accelerating the transition to biobased materials through collaboration between economy, technology and society

Het programma heeft tot doel focus te creëren bij het gebruik ervan voor een impactvol programma van ontwikkelings-, onderwijs- en communicatieactiviteiten.
2717

Het versnellen van de transitie naar biobased materialen vraagt om de stap naar een interdisciplinaire samenwerking. In het programma Living Ecosystem, dat zal lopen van januari 2022 t/m januari 2030, vormen technologische, economische en maatschappelijke onderzoekers van drie hogescholen (Hogeschool Rotterdam, HZ University of Applied Science en Avans Hogeschool) de kerngroep. Samen zullen ze hun onderzoek afstemmen en uitbreiden naar gedeelde onderwerpen zoals biobased ingrediënten, circulair bouwen en bioplastics om de transitie naar het gebruik van biosbased materialen te versnellen. De kerngroep van onderzoekers wordt bijgestaan door een sterk consortium, waarvan de leden de verschillende thema’s en functies in het ecosysteem vertegenwoordigen. Het consortium zal de kerngroep adviseren bij het definiëren en valoriseren van het onderzoek.

Delen:

Documenten

Gerelateerde activiteiten

Katwijk, 27-09-2021
#eenthuisvooriedereen, startblock woning,, lisdodde woning, bouwkeet provincie Zuid-Holland
FOTO MARTIJN BEEKMAN

In gesprek met innovators uit de regio: Edwin Schenk van StartBlock

Pepik Henneman

Koplopers in transitie: waardevolle perspectieven

Dura Vermeer

Dura Blocks winnaar Challenge Toekomstbestendige Woningbouw 2022

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies