Matchmakingbijeenkomst: Ruimte voor Circulaire Windturbines

Werk jij aan de realisatie van windturbines op land of zee? Lees dan verder.
88

Werk jij aan de realisatie van windturbines op land of zee? Aan de circulaire transitie in de maritieme sector of de maakindustrie? Of aan de ruimtelijke ontwikkeling van havens? Op donderdag 8 december organiseerden wij een matchmakingbijeenkomst, waar voorlopers uit de energiesector, beleidsmakers en partijen uit verschillende delen van de keten samenkwamen.

Het circulair bouwen en verwerken van windturbines gaat om ruimte vragen. Zijn we daar klaar voor? Wat moeten we in de keten doen en organiseren om onze klimaatdoelstellingen én circulaire doelstellingen te halen? Wij legden de vraag voor aan ketenpartijen en gingen samen werken aan een routekaart circulaire windturbines.

Centraal in deze bijeenkomst stond de fysieke ruimte die nodig is om windturbines op een circulaire wijze te bouwen, te onderhouden en te verwerken voor nieuwe toepassingen. De provincies Noord- en Zuid-Holland onderzochten samen met Generation.Energy wat de ruimtelijke effecten zijn van de circulaire verwerking of levensduurverlenging van windturbines. Het onderzoek ligt op tafel, nu is het tijd voor concrete stappen!

Bekijk hier het onderzoek Ruimte voor Circulaire Windturbines (2022 – pdf)

Verslag

Kon je er niet bij zijn? Bekijk hier de impressie van de bijeenkomst ‘Ruimte voor Circulaire Windturbines’ op 8 december 2022.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Koen K

Koplopers in transitie: leven en werken binnen draagkracht

carlos-muza-hpjSkU2UYSU-unsplash

In gesprek over monitoring met Aldert Hanemaaijer

RichardL

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Richard Liebrechts van het Grondstoffen Collectief Nederland

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.