Ondernemers en Innovatie Ecosysteem in het maritieme cluster van Zuid-Holland

In een gezamenlijk onderzoek geven Erasmus Centre for Entrepreneurship en DRIFT inzicht in het ondernemings- en innovatie-ecosysteem in het maritieme cluster.
aerial-view-cargo-ship-terminal-unloading-crane-cargo-ship-terminal-aerial-view-industrial-port-with-containers-container-ship-1440x800

In een gezamenlijk onderzoek geven Erasmus Centre for Entrepreneurship en DRIFT inzicht in het ondernemings- en innovatie-ecosysteem in het maritieme cluster in Zuid-Holland, bedoelt als begeleiding voor strategische beslissingen voor een duurzame toekomst voor de regio. Hierbij ligt de focus op circulariteit, waterstof en offshore windenergie.

Inspanningen op het gebied van maritieme innovatie ondersteunen zowel direct als indirect wereldwijde economische- en sociale activiteit. Dankzij haar bijdrage aan wereldhandel, mondiale waardeketens, toewijzing van hulpbronnen en de algemene economische groei en ontwikkeling. Als zodanig zijn economieën over de hele wereld afhankelijk van ontwikkelingen binnen het maritieme cluster, welke verstrekkende gevolgen hebben voor diverse bedrijfstakken op lokaal, regionaal en nationaal niveau. De provincie Zuid-Holland is een belangrijke motor van de economische activiteit in Nederland en een belangrijke speler in de mondiale maritieme waardeketen.

De aanpak van klimaatverandering vergt een snelle overgang op het gebied van energie en grondstofgebruik, met onvermijdelijk grote gevolgen voor de fossiele brandstoffen en grondstoffen die nu nog aan de basis liggen van de maritieme cluster. In andere woorden, de klimaatcrisis vraagt om een transformatie van de maritieme cluster: weg van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en toe naar activiteiten die bijdragen aan een koolstofarme, klimaatneutrale en natuurpositieve economie.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Koen K

Koplopers in transitie: leven en werken binnen draagkracht

002_MPF5909-©Maaike-Petri-Fotografie

Rondetafel regioversnellers 2021: ondernemers, ga aan de slag!

OBBOTEC

Plastic 100% hoogwaardig recyclen

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.