Ondersteuning van circulaire netwerken in Zuid-Holland

Met de subsidieregeling Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland (RNIZ) wil de provincie het organiserend vermogen van regionale netwerken versterken.
Nederland, Den Haag, 12 juni 2017
Provincie Zuid-Holland Westland, Oostland.
foto: Gerhard van Roon

Met de subsidieregeling Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland (RNIZ) wil de provincie het organiserend vermogen van regionale netwerken versterken. De provincie zet via deze subsidie middelen in voor de ontwikkeling van regionale netwerken die specifiek zijn gericht op innovatie – bestaande uit samenwerkende bedrijven, kennisinstellingen en/of overheden. Het vormen van een netwerk per thema of sector voorkomt bovendien dat netwerken met hetzelfde focusgebied (c.q. dezelfde doelgroep), verschillende agenda’s ontwikkelen.

Thematische openstelling

De subsidieregeling Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland kent een thematische openstelling. Voor elke openstellingsperiode worden één of meerdere beleidsthema’s door Gedeputeerde Staten prioritair gesteld. Aanvragen die vallen binnen die prioritaire beleidsthema’s krijgen voorrang bij de verdeling van het beschikbare budget. Met deze thematische openstelling probeert de provincie de publieke middelen zo eerlijk mogelijk, maar ook zo effectief mogelijk in te zetten.

Het prioritaire beleidsthema voor de openstelling 2022 is ‘Versnelde transitie naar een Circulair Zuid-Holland: ondersteunen van circulaire netwerkorganisaties in de thema’s bouw, groene grondstoffen en voedsel, maakindustrie en kunststoffen’.

Uitslag

De toekenning van de RNIZ-subsidie aan netwerken vindt plaats in Q1 van 2023.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Rondetafelgesprek wethouders

Rondetafel gemeenten 2021: circulariteit & eilandmentaliteit

Kerst

Interview: Kerstbomen krijgen een tweede leven in Leidschendam-Voorburg

Katwijk, 27-09-2021
#eenthuisvooriedereen, startblock woning,, lisdodde woning, bouwkeet provincie Zuid-Holland
FOTO MARTIJN BEEKMAN

In gesprek met innovators uit de regio: Edwin Schenk van StartBlock

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies