Podcast: Wat kun jij betekenen voor de provincie Zuid-Holland?

Wat kun je als provincieambtenaar betekenen voor de belangrijkste maatschappelijke kwesties van dit moment? Luister de podcastserie ‘Provinciale Zaken’ voor het antwoord.
Marloes Arkesteijn 3 (002)

Wat kun je als provincieambtenaar betekenen voor de belangrijkste maatschappelijke kwesties van dit moment? In de podcastserie ‘Provinciale Zaken’ gaat journalist Thomas van Zijl op bezoek bij Nederlandse provinciehuizen om deze vraag uit te pluizen. Voor de allereerste aflevering is Thomas te gast bij de provincie Zuid-Holland – en wel op bijzondere locaties: van de berm tot BlueCity. Onze transitiemanager Marloes Arkesteijn vertelt wat zij betekent voor de grondstoffentransitie.

Marloes gaat in de podcast dieper in op hoe en waarom zij vanuit de provincie circulair ondernemerschap ondersteunt. Een beeldende podcast die je leidt van grondstoffen uit de berm tot emmers met bagger in BlueCity. Met Janne de Hoop van het Hollands Wol Collectief wordt uitgebreid stilgestaan hoe de overheid en ondernemerschap elkaar kunnen versterken in de circulaire transitie. Toonaangevende experts Wouter van Noort (NRC-journalist), Gijs Diercks (transitie-expert bij DRIFT) en Martin Schulz (NSOB) geven hun visie op deze aanpak.

De provincie Zuid-Holland verwerkt de helft van alle grondstoffen in Nederland. Het is belangrijk om een leidende rol te nemen op weg naar de circulaire samenleving, zodat we klaar zijn voor de doelstellingen van 2030 en 2050. Zoals beschreven in de nieuwe strategie Samen bouwen aan een Circulaire Zuid-Holland is het tijd voor een nieuwe fase. Na een periode van stimuleren van innovatie, is het nu tijd om door te breken!

Wil jij net als Marloes meewerken aan een vitale toekomst van de provincie Zuid-Holland? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Luister hier de podcast!

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Sara

Koplopers in transitie: veranderen in een land van overvloed

Hollands wol

In gesprek met het Hollands Wol Collectief 2021

Eefke-Schramade

Transitiemanager Eefke Schramade: “Gaaf dat we een beweging met impact aan het creëren zijn”

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.