Provincie Zuid-Holland neemt deel aan internationaal circulair programma

De provincie Zuid-Holland heeft zich, als ‘Fellow’, aangesloten bij het Circular Cities and Regions Initiative (CCRI).
Circular Cities and Regions Initiative (CCRI)

De provincie Zuid-Holland heeft zich, als ‘Fellow’, aangesloten bij het Circular Cities and Regions Initiative (CCRI). Het CCRI-programma is een initiatief van de Europese Commissie als onderdeel van het Circular Economy Action Plan. Aangesloten steden, regio’s en provincies in Europa worden met dit programma ondersteund bij het implementeren van de transitie naar een circulaire samenleving.

Het netwerk van het CCRI-programma bestaat op dit moment uit meer dan 30 Europese steden, regio’s en provincies die werken aan de circulaire transitie op zowel lokale- en regionale schaal. De provincie Zuid-Holland zal samen met deze partijen deelnemen aan verschillende kennissessies en activiteiten, zoals webinars en werkgroepen om met en van elkaar te leren.

Het CCRI-programma heeft als doel de synergie tussen circulaire projecten en initiatieven te vergroten, relevante kennis te verspreiden en best-practices te definiëren. Door deze kennisdeling te combineren met technische en financiële ondersteuning draagt het programma bij aan de versnelling richting een circulaire samenleving.

Meer informatie over het CCRI-programma en de activiteiten is te vinden op de CCRI website.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Utrecht, 25-07-2023, Marianne Volleberg (rechts)en Gina Neggers (links) van grondstoffenbos met hun product Heilige Grond compost bij Dille en Kamille Utrecht. Zij hebben een product ontwikkeld, compost dat gemakt wordt van kerstbomen.

In het zonnetje: Gina en Marianne van het Grondstoffenbos

Rondetafelgesprek wethouders

Rondetafel gemeenten 2021: circulariteit & eilandmentaliteit

Jan Jaap

In gesprek met innovators uit de regio: Jan-Jaap van Os van Exasun

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.