Provincie Zuid-Holland nieuwe partner van initiatief Biobased Inkopen

De provincie Zuid-Holland sluit zich aan bij Biobased Inkopen – een initiatief om beschikbare biobased producten en hun leveranciers zichtbaar te maken.
jaimy-de-hon-_jzZMtn_0ZY-unsplash

We moeten in Nederland fors verduurzamen op het aankoopbeleid van landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van biobased producten als mogelijke oplossing voor het verduurzamingsvraagstuk wordt gezien. Maar hoe kom je als inkoper in contact met leveranciers van duurzame producten? De provincie Zuid-Holland sluit zich aan bij Biobased Inkopen – een initiatief om beschikbare biobased producten en hun leveranciers zichtbaar te maken.

Biobased Inkopen is een initiatief van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) in samenwerking met Stichting Circulair Biobased Delta, Performis BV en de provincies Zeeland, Overijssel, Noord-Brabant en Noord-Holland én nu ook de provincie Zuid-Holland. Op het inkoopplatform worden afnemers en leveranciers van biobased producten met elkaar in contact gebracht. Dit wordt mogelijke gemaakt door de Nationale inkoopdatabase Biobased Producten, een database van beschikbare biobased producten en leveranciers.

Op dit moment hebben 52 leveranciers, 112 biobased producten (inclusief contactinformatie ed.) toegevoegd aan de database. Van biobased lichtmastbeschermers en verkeersborden tot houtvezelisolatie. Via een digitaal portaal is het voor leveranciers mogelijk om hun eigen producten toe te voegen en te beheren. De database is voor iedereen toegankelijk. Zowel voor inkopers van overheden, bedrijven en organisaties, als het grote publiek.

Voor meer informatie over het initiatief, haar partners en de leveranciers bezoek hier de website van Biobased Inkopen.

Delen:

Documenten

Gerelateerde activiteiten

Leonie van der Steen

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Leonie van der Steen van Squarwise

Koen K

Koplopers in transitie: leven en werken binnen draagkracht

Pepik Henneman

Koplopers in transitie: waardevolle perspectieven

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.