Reusable Packaging Fair 2023

Eind vorig jaar verzamelde een grote groep mensen die bezig zijn met herbruikbare verpakking zich voor de allereerste Reusable Packaging Fair.
globelet-reusable-dsp8uHRlS6c-unsplash

Eind vorig jaar verzamelde een grote groep mensen die bezig zijn met herbruikbare verpakking zich voor de allereerste Reusable Packaging Fair. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten kwamen samen in Utrecht om innovatieve herbruikbare verpakkingen in de praktijk te zien, ruiken en voelen. De circulaire transitie is in volle gang. Maar om een systeemverandering te bewerkstelligen zal de samenwerkingen tussen verschillende sectoren gevonden moeten worden, vindt ook Bowine Wijffels – Transitiemaker Kunststoffen bij de Provincie Zuid-Holland. Dit en meer vertelt ze tijdens een kort video interview op de beursvloer.

Die broodnodige samenwerking lijkt gezocht te worden. Circulaire bedrijven uit allerlei sectoren presenteerden op de beurs hun herbruikbare oplossingen. Van toegankelijke bekers, maaltijdverpakkingen en glazen flessen tot retail en transportverpakkingen. Ook aanbieders van ondersteunende diensten zoals afwas, technologie en communicatieadvies waren van de partij. Met ruim 500 aanmeldingen, 40 sprekers, 30 standhouders en 20 deelsessies mag organisator Mission Reuse de Reusable Packaging Fair voorzichtig een succes noemen.

Bowine Wijffels is enthousiast over de inbreng van het bedrijfsleven en onderstreept dat deze kunnen aankloppen bij de provincie Zuid-Holland voor ondersteuning: “Het is geweldig dat partijen nu al aan de slag willen, maar ze lopen ook tegen dingen aan. Het opzetten van logistieke systemen en hubs, maar ook tegen verschillende wet- en regelgeving. En daarvoor zijn er clubs als de provincie Zuid-Holland en andere provincies voor ondersteuning. Dus zoek ons op!” Provincie Zuid-Holland ondersteunt zelf een breed netwerk voor herbruikbare B2B verpakkingen in verschillende sectoren. Klik hier voor meer informatie.

Reusable Packaging Fair is een initiatief van Mission Reuse in samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Stichting Afvalfonds Verpakkingen (nu: Verpact) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Katwijk, 27-09-2021
#eenthuisvooriedereen, startblock woning,, lisdodde woning, bouwkeet provincie Zuid-Holland
FOTO MARTIJN BEEKMAN

“Het is mogelijk om genoeg woonruimtes te realiseren met een positieve impact op de natuur”

Denns Froeling

In gesprek met innovators uit de regio 2021: Dennis Froeling van HVC

ZonNext

Het goede doen met gebruikte zonnepanelen

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.