Uitnodiging Het Nieuwe Normaal begint nu: circulair, ga het gewoon doen!

De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 29 september van 9:15 tot 17:00 een live evenement voor alle Zuid-Hollandse gemeenten!
Gemeenten event

Bekijk hier een terugblik van dit evenement.

We zijn in Zuid-Holland hard op weg om stappen te maken naar volledig circulaire samenleving. Om te voorkomen dat het wiel overal opnieuw wordt uitgevonden, organiseren we op donderdag 29 september van 9:15 tot 17:00 een live evenement voor alle Zuid-Hollandse gemeenten.

Circulair: ga het gewoon doen!
Of het nu om een project, strategiedocument of een andere manier van inkopen gaat: veel initiatieven laten zien dat het bij circulair draait om het gewoon gaan doen. Kom naar het evenement om met en van elkaar te leren!

Klik hier om je aan te melden.

Een greep uit het programma:

 • Bij de opening gaat Mark Beumer in gesprek over het belang van doen, uitproberen, soms falen en daarvan leren. Meer informatie over de sprekers volgt snel!
 • Tijdens de drie workshoprondes kan je kiezen uit een rijk pallet aan verschillende onderwerpen. We hebben 4 ‘circulaire routes’ opgezet. Zo kan je een hele dag vullen met een bepaald onderwerp waar je verdieping op zoekt:
  > Route A: ‘Van start met circulair’
  > Route B: ‘Stenen, wegen en bruggen: hoe houd je ze in de kringloop?’
  > Route C: ‘Maak het concreet: handvatten om aan de slag te gaan met circulaire zonne-energie, hergebruik van bekers en maaltijdverpakkingen en voedselverspilling’
  > Route D: ‘Ruimte geven voor circulair ondernemen’
 • Bezoek tijdens de hele dag de markt waar je informatie vindt over circulaire initiatieven, netwerken en regelingen. Raak geïnspireerd en ga in gesprek met degene achter het initiatief.
 • Na de laatste workshopronde gaan we plenair aan de slag met mensen die in de buurt van jouw gemeenten werken aan circulair. Waar werken zij aan? Zijn er mogelijke samenwerkingskansen nog onbenut?
 • We sluiten de dag op ludieke wijze af en daarna is er uiteraard tijd voor een borrel.

Bekijk hier het programma en schrijf je in voor de workshops die het meest relevant zijn voor jou. Nodig vooral collega’s uit voor workshops die voor hen relevant zijn!

Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Jan v Ginkel

Koplopers in transitie: het gaat om de beweging

Katwijk, 27-09-2021
#eenthuisvooriedereen, startblock woning,, lisdodde woning, bouwkeet provincie Zuid-Holland
FOTO MARTIJN BEEKMAN

In gesprek met innovators uit de regio: Edwin Schenk van StartBlock

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies