Verkenning ‘Slim èn circulair: hoe de smart industry circulaire economie in de praktijk brengt’

Een verkenning onder Zuid-Hollandse maakbedrijven door TNO.
765
Datum: Juni 2020

De transitie naar een (meer) circulair economie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de milieu-footprint en het grondstofgebruik (en daarmee het verbeteren van de lange-termijn leveringszekerheid) van onze economie. De provincie Zuid-Holland heeft in haar beleid rond circulaire economie een duidelijke rol voor de maakindustrie ingeruimd. Daarnaast zet de provincie ook actief in op het stimuleren van de innovatieve maakindustrie getuige een programma als SMITZH.

Omdat het uitgangspunt van deze verkenning is dat ICT ontwikkelingen een grote invloed hebben op de transitie naar een meer circulaire economie en op de daarmee verbonden impact op milieu en grondstoffengebruik, is Zuid-Holland uitstekend voorgesorteerd om een belangrijke rol te spelen in het tot stand brengen van deze verbinding.

Verkenningen die de relatie legden tussen circulaire economie en de activiteiten in de (smart) maakindustrie werden eerder uitgevoerd in de provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant. Tegen deze achtergrond heeft de provincie ZuidHolland TNO gevraagd om Zuid-Hollandse bedrijven uit de maakindustrie te interviewen en daarbij in te zoomen op de wijze waarop deze bedrijven circulaire handelingsperspectieven in hun dagelijkse praktijk inzetten.

Delen:

Gerelateerde activiteiten

Eefke en Anouk

Zuid-Holland wil energietransitie circulair maken

ZonNext

Het goede doen met gebruikte zonnepanelen

Nacht vd Ontdekkingen

Vijf lessen uit pilot herbruikbare maaltijdverpakkingen

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.