Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen Zuid-Holland

Het vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen bestaat uit koplopers vanuit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen.
Toekomstbeeld BB22
Datum: November 2020 - n.n.

In samenwerking met Cirkelstad en BlueCity is eind 2020 begonnen met het vormen van een netwerk voor het thema ‘Biobased Bouwen’. Er zijn vijf (digitale) sessies geweest waarin het toekomstbeeld voor de biobased bouwsector is verkend, de barrières en oplossingsrichtingen inzichtelijk zijn gemaakt en eerste projecten zijn gepitcht. Hiermee is een eerste start gemaakt van het vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen Zuid-Holland. Het resultaat is samen gekomen in de concept transitieagenda ‘Biobased Bouwen Zuid-Holland’. Om de kennis over het thema te verhogen zijn er tegelijkertijd 12 publiek toegankelijke lunchlezingen gehost door Cirkelstad.

Na de zomer van 2021 is een doorstart gemaakt met transitiebegeleiders Jan Rotmans (Drift) en Leonie van der Steen (Squarewise). In 2022 vinden meerdere fysieke bijeenkomsten plaatst om de transitiepaden uit te werken en de vervolgstappen te concretiseren. Met het inzetten van doorbraakprojecten zullen we de transitie naar Biobased Bouwen gaan versnellen binnen de provincie.

Wil je meedoen aan de transitie naar een biobased bouweconomie? Wordt dan lid van het netwerk via biobasedpzh@squarewise.com of via de LinkedIn groep.

Delen:

Externe links

Gerelateerde activiteiten

DZB

Circulaire hout hub in Leiden

VORM

BOER&BOUW: Betaalbare, gezonde en duurzame woningen

Rondetafelgesprek wethouders

Rondetafel gemeenten 2021: circulariteit & eilandmentaliteit

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.