Wethouders met circulaire ambities komen bijeen

Op vrijdag 9 december kwam een groep Zuid-Hollandse wethouders met circulaire ambities bij elkaar, als vervolg op het rondetafelgesprek eind september 2022.
CASPERSTREEFKERK-boezemenco-12

Op vrijdag 9 december kwam een groep Zuid-Hollandse wethouders met circulaire ambities bij elkaar, als vervolg op het rondetafelgesprek eind september 2022.

Tijdens de bijeenkomst deelde wethouder Boogaard (Hoeksche Waard) meer over het circulaire programma van Hoeksche Waard en de vele circulaire initiatieven die de gemeente rijk is. Eén van die initiatieven is Samen Circulair. Deze stichting opende afgelopen voorjaar het kringloopcentrum ‘De Waardeloods’, een plek waar sociaal en circulair bij elkaar komen.

Wethouder Maaike Zwart (gemeente Delft) legde vervolgens haar intervisievraag neer bij de groep: “Wat zijn mogelijke stappen om als stad een visie circulair vorm te geven met én in je stad, op korte en lange termijn? Ik zie dat nu voor me als het vormen van coalities met belangrijke partners in de stad rond de (in de visie) neergezette thema’s. Maar is dit the way to go?”

Vanuit verschillende ervaringen en perspectieven gaf de groep advies en hielpen haar verder op weg.

De bijeenkomst werd als heel waardevol ervaren. Elkaar ontmoeten, van elkaar leren en inspiratie opdoen helpt om stappen te zetten naar een circulaire samenleving. Het volgende bezoek zal in gemeente Gouda plaatsvinden. 

Heb je vragen of ben je benieuwd naar meer info? Neem dan contact op met Justine Amelung: jip.amelung@pzh.nl 

Delen:

Documenten

Externe links

Gerelateerde activiteiten

Koen K

Koplopers in transitie: leven en werken binnen draagkracht

ZonNext

Het goede doen met gebruikte zonnepanelen

RichardL

In gesprek met innovators uit de regio 2022: Richard Liebrechts van het Grondstoffen Collectief Nederland

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.