Heel Zuid-Holland Biobased

Download-1884_s1200x1200

Naast ons eigen vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen, stimuleert de provincie nu meerdere netwerken die biobased bouwen stimuleren: Het Samen Versnellen naar Het Nieuwe Normaal netwerk van Cirkelstad, The Green Village Biobased Boulevard en BlueCity Voedsel en Vezels. 
 
Alle netwerken hebben als doel om een bijdrage te leveren aan de opschaling van biobased bouwen in de provincie Zuid-Holland, met allemaal hun eigen focus.  Gezamenlijk kunnen we de hele keten helpen van innovatie tot implementatie.   
 
Wat kunnen deze vier netwerken betekenen voor de toepassing van biobased materialen in de praktijk? Welke rol kan jouw organisatie spelen én waar liggen de kansen en uitdagingen? Samen gaan we in gesprek om antwoorden te vinden en te kijken hoe we aan de slag kunnen om het biobased bouwen een boost te geven. Wij nodigen jou van harte uit om op 13 juni van 10.00 – 13.00 uur bij de kick-off van ‘Heel Zuid-Holland Biobased’ aanwezig te zijn. 

Programma 

10.00 Inloop 
10.15 Plenaire aftrap 

  • Visie circulair Zuid-Holland in 2050 
  • Samenwerking in de provincie met bestaande netwerken  

11.00 Break-out sessies 

  • Doorbraakprojecten: projectvoorstellen subsidie klaar maken – (Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen) 
  • Het ‘Nieuwe Normaal’, de Zuid-Hollandse standaard (Cirkelstad). We presenteren wat wij verstaan onder implementatie en gaan op zoek naar wat nodig is om door te pakken in jullie organisatie als basis voor het programma. 
  • Marktfinanciering voor bioniers (BlueCity) 
  • Doorontwikkelen van bouwmateriaal, naar bouwelement; waar liggen de kansen en uitdagingen?  (The Green Village) 

12.15 Plenaire afsluiting  
12.30 Netwerklunch/borrel

Tijdens de deelsessie van het vernieuwersnetwerk zullen we ons focussen op de drie lopende doorbraakprojecten: Vezelverkingshub, Biobased isolatie alternatief en Biobased optoppen. De subsidieregeling gaat bijna open waardoor de projecten subsidie klaar gemaakt moeten worden. Samen zullen we kijken hoe dit proces loopt, welke inspanningen we nog moeten treffen en welke kennis of middelen nog nodig zijn om de projectaanvragen tot een succes te brengen. Daarnaast blikken we vooruit naar het aankomende jaar van het netwerk en exploreren we de mogelijkheid tot nieuwe doorbraakprojecten.

Locatie: The Green Village op TU Delft Campus, Van den Broekweg 4, 2628 CR Delft. Klik hier voor een routebeschrijving. 
 

Meld je hier aan: https://forms.office.com/e/KeP8wybReA  

Deze website maakt gebruik van cookies

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.