Innovatietour: Circulaire Bedrijven januari 2023

Innovatietour - Meindert Stolk

Op vrijdag 27 januari vindt de eerste innovatietour van 2023 plaats. Tijdens de innovatietour gaan bestuurders uit Zuid-Holland in een inspirerende omgeving in gesprek met ondernemers, om zo samen op zoek te gaan naar nieuwe circulaire kansen en opschalingsmogelijkheden van bestaande initiatieven. Tijdens deze tour bezoeken gedeputeerden Meindert Stolk, Willy de Zoete en Jeannette Baljeu de bouwhub Urban Miner van Dura Vermeer: een unieke circulaire bouwhub, met een focus op het sluiten van ketens voor zowel bouw- als infra-activiteiten.

Tijdens deze tour gaan we in gesprek over de transitie naar een circulaire economie. Gedeputeerden Meindert Stolk, Willy de Zoete en Jeannette Baljeu gaan namens de provincie Zuid-Holland op zoek naar de uitdagingen waar deze bedrijven tegenaan lopen. Bijvoorbeeld op het gebied van opslag, ver- en bewerking van materialen en logistiek. Maar ook welke voorzieningen, inkoopvoorwaarden en ketensamenwerkingen er nodig zijn om de circulaire transitie op te schalen.

Over Urban Miner

Via Urban Miner geeft Dura Vermeer invulling aan de duurzaamheidsambities in Nederland. Door het hergebruik en het opnieuw toepassen van grondstoffen en materialen. Dura Vermeer Urban Miner is gevestigd in de regio Rotterdam. De circulaire bouwhub is de locatie waar, naast duurzame bouwlogistiek, gebruikte bouwmaterialen en gebouwonderdelen tijdelijk worden opgeslagen en bewerkt. Vanuit de bouwhub organiseert Dura Vermeer alle binnenstedelijke logistiek elektrisch, waardoor de CO2-uitstoot en stikstof tot 70% te reduceren is. De reststoffenverwerking bewerkt materialen en elementen, zodat deze een tweede leven krijgen en opnieuw ingezet kunnen worden. 

Mee op de volgende innovatietour?

Ben jij als ondernemer bezig met een circulaire innovatie? En wil je in gesprek met de provincie over de mogelijkheden? Stuur ons een mail via circulair@pzh.nl, we komen graag in contact met je.

Bekijk hier een video impressie van een eerdere editie van de Innovatietour.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies