Matchmakingbijeenkomst: Ruimte voor Circulaire Windturbines

Werk jij aan de realisatie van windturbines op land of zee? Meld je dan aan voor de matchmakingbijeenkomst op 8 december.
88

Werk jij aan de realisatie van windturbines op land of zee? Aan de circulaire transitie in de maritieme sector of de maakindustrie? Of aan de ruimtelijke ontwikkeling van havens? Dan organiseren wij op donderdag 8 december een matchmakingbijeenkomst die jij niet mag missen! Ontmoet voorlopers uit de energiesector, beleidsmakers, en partijen uit verschillende delen van de keten om samen tot een circulaire windturbinesector te komen.

Het circulair bouwen en verwerken van windturbines gaat om ruimte vragen. Zijn we daar klaar voor? Wat moeten we in de keten doen en organiseren om onze klimaatdoelstellingen én circulaire doelstellingen te halen? Wij leggen de vraag aan ketenpartijen op tafel en gaan samen werken aan een routekaart circulaire windturbines.

Centraal in deze bijeenkomst staat de fysieke ruimte die nodig is voor de keten om windturbines op circulaire wijze te bouwen, te onderhouden en te verwerken voor nieuwe toepassingen. De provincies Noord- en Zuid-Holland onderzochten samen met Generation.Energy wat de ruimtelijke effecten zijn van de circulaire verwerking of levensduurverlenging van windturbines. Het onderzoek ligt op tafel, nu is het tijd voor concrete stappen! We nodigen je daarom uit voor dit interactieve seminar, waarin je met een expertpanel de dialoog aangaat over de inzichten uit het onderzoek.

Bekijk hier het onderzoek Ruimte voor Circulaire Windturbines (2022 – pdf)

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies